Član sam FCI., HKS.Hrvatska, KPP. Zagreb i KTP. Slo 

Zaljubila sam se u ovu pasminu 1992. godine, kada sam kupila svog prvog shih-tzu-a Bonga. U svijet kinologije ušla sam sasvim slučajno izloživši Bonga na izložbi CACIB Zagreb 1994. godine. Kako je na toj izložbi dobio kandidature CAC i CACIB više nije bilo povratka. Od tada sa psima sudjelujem na izložbama, radi velike ljubavi prema ovoj pasmini, ali i želje da je učvrstim kao takvu u uzgoju. 

Uzgajivačnica «PIA BARDO» broji 10 članova. Skoro svi moji psi su Multi šampioni i nositelji mnogobrojnih titula i šampionata: INTERNACIONALNI, AUSTRIJSKI, HRVATSKI, SLOVENSKI, MAĐARSKI, BOSANSKO HERCEGOVAČKI, SRPSKO CRNOGORSKI, kao i brojnih naslova BIS, R.BIS, pobjeda u IX. FCI skupini, plasmanima u BIS-u, pobjeda u BIS uzgojnim skupinama i parovima.

Posebno sam sretna što su moji Bongo i Antiopia prvi shih-tzu-i u Hrvatskoj koji su ponijeli laskavu titulu INTERNACIONALNI ŠAMPION, a Showcase Big Boss – Toto se okrunio titulom VICE ŠAMPIONA EVROPE 2007., što je do sada najbolji rezultat koji je ostvario jedan shih-tzu iz Hrvatske. 

Uzgojem se bavim od 1997. godine, kada sam registrirala «Pia Bardo» uzgajivačnicu. To je pravi izazov. U svojoj kinološkoj kolekciji posjedujem 62 šampionata od čega čak 10 internacionalnih, na što sam izuzetno ponosna.

Svi moji psi žive slobodno u kući bez kaveza. Oni su prvenstveno moja velika ljubav, veselje, moj život i u skladu s tim funkcioniramo kao velika sretna obitelj.

Ovo nije posao, to je neizmjerna ljubav pretočena u hobi, gdje sam i ja našla svoje mjesto.

Ružica

 

Ružica Šurmanović

Susedgradski Vidikovec 16
10090 Zagreb, Hrvatska

 tel: 00385 (0)1 3490 677
 e-mail: pia-bardo@net.hr